Over Siemerink

Over ons
Met een expertise in het bewerken van hout en het maken van spielatten en spieramen die terugvoert tot 1932, behoort Siemerink Houtwaren tot de meest betrouwbare producenten van schildersbenodigdheden in Europa.

Een schilderij wordt nooit beter dan zijn ondergrond, luidt het gezegde. Bij Siemerink weet men dit als geen ander. Al drie generaties lang wordt de nadruk gelegd op duurzame en eerlijke kwaliteit, met als enige doel de kunstenaar of betere hobbyist de beste basis te bieden voor zijn of haar schilderij, tekening of aquarel. De frames, het doek, de gronding en afwerking - ieder onderdeel staat in het teken van kwaliteit. Of de artiest nu met olieverf, tempera, gouache of acryl werkt: de producten van Siemerink vormen altijd de beste basis voor zijn creativiteit en expressie.

Kunst kent geen beperkingen. Siemerink levert daarom spielatten en doeken in de meest uiteenlopende maten en kwaliteiten. En omdat kunstenaars graag buiten de gebaande paden treden en niet van standaard houden, levert Siemerink ook maatwerk. Een doek met een uitsparing? Geen probleem. Een extra hoekje, een extreem frameformaat of juist klein? En schuine hoek, grote framedikte? Wordt geregeld. Wat u ook vraagt, wij maken het.

Het maken van kunst is ook een  bevlieging. Passie. Een schilder of tekenaar wil zijn geestdrift zo snel mogelijk op het doek zien. Geen punt met Siemerink. Snelle en flexibele levertijden zijn bij ons namelijk wel standaard.

Vanzelfsprekend werkt Siemerink met duurzame materialen zoals hout dat afkomstig is van verantwoorde bosbouw  en hoogwaardig zuiver linnen of katoen. En onze lijmen bevatten  uiteraard geen formaldehyde of andere schadelijke stoffen.

Met de mix van flexibiliteit, milieuvriendelijke fabricage en eersteklas producten biedt Siemerink ‘The base to perfection’!

Siemerink Houtwaren - sinds 1932

De kunst van vurig vakmanschap

Het bewerken en verwerken van hout is al drie generaties lang  het specialisme van de familie Siemerink.

Met een ervaring die in de afgelopen decennia is opgebouwd, weet men als geen ander wat hout is, wat hout doet en hoe het zich gedraagt.

In 1932 startte Siemerink in Haaksbergen als bouwonderneming. Niet veel later heeft het zich gespecialiseerd in de productie van eikenhouten lijsten en het bestek zagen voor de meubelindustrie. In deze periode begon men ook met de vervaardiging van spielatten. De productie van dit bijproduct zou later uitgroeien tot de belangrijkste specialisatie en vakbekwaamheid van het bedrijf. We spreken jaren ‘80 en Siemerink wordt inmiddels geleid door de tweede generatie.

De familie heeft altijd  garant gestaan voor het voortbestaan van het bedrijf, en heeft ook altijd borg gestaan voor haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Binnen dat kader is het bedrijf in 1983 dan ook verhuisd van haar plek in een woonwijk, naar de huidige locatie aan de Handelsstraat in Haaksbergen. Hiermee behoorde de overlast voor omwonenden tot de verleden tijd, en was eveneens de basis gelegd voor toekomstige continuïteit en groei. Het was in die tijd dat ook duidelijk werd dat de derde generatie zich opmaakte voor de toekomst.

Inmiddels vinden  talloze spielatten, frames maar ook complete doeken hun weg naar meer dan 15 landen - niet alleen binnen Europa, maar ook in de rest van de wereld. Tal van kunstwerken - abstract, realistisch, figuratief of impressionistisch - zijn er vervaardigd met de producten van Siemerink. Een teken van vertrouwen in de kwaliteit die in de lange traditie van het bedrijf is opgebouwd. Vertrouwen door de kunstenaar en betere hobbyist, waar het bedrijf trots op is.

Siemerink, een familiebedrijf dat met een ondergrond van trots en passie met recht  ‘The base to perfection’ biedt.

Over ons 2