Duurzaam

Eerlijk en maatschappelijk verantwoord

Met een expertise in het bewerken van hout en het maken van spielatten en spieramen die terugvoert tot 1932, behoort Siemerink Houtwaren tot de meest betrouwbare producenten van schildersbenodigdheden in Europa.

Bij Siemerink kunnen de termen duurzaam, milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord in één adem genoemd worden met de bedrijfsnaam. Al voordat deze onderwerpen gemeengoed werden, horen ze tot de speerpunten binnen de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Siemerink werkt alleen met houtsoorten die afkomstig zijn uit de verantwoorde duurzame bosbouw, en voor de doeken wordt alleen hoogwaardig linnen en zuivere katoen gebruikt.

Bij het verlijmen worden producten gebruikt die vrij zijn van formaldehyde en andere schadelijke stoffen.

In de moderne productiehal van Siemerink wordt gewerkt met respect voor het milieu. Bij de fabricage worden afval en uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperkt. Siemerink neemt in alle facetten haar verantwoordelijkheid.

PEFC

PEFC is het internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Ruim 1.000.000 boseigenaren die zijn aangesloten bij PEFC beheren wereldwijd meer dan 250 miljoen hectare gecertificeerd bos volgens de eisen en criteria van PEFC. Bijna 16.000 bedrijven in de handelsketen hebben een PEFC Chain of Custody certificaat om duurzaam hout en papier te leveren. Zo zijn PEFC gecertificeerde hout(producten) en papier traceerbaar vanaf het bos tot in de vele eindproducten.

FSC ®

De Forest Stewardship Council ® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

Small carbon footprint

Siemerink Houtwaren BV betrekt haar grondstoffen louter uit west Europese bronnen waardoor transport bewegingen tot een minimum beperkt blijven.

Ook de productie geschiedt volledig in Haaksbergen waarbij, vanaf grondstof tot en met eindproduct, de complete verwerking zonder vrachttransport plaats vindt.

Met bovenstaande beperken wij de CO2 uitstoot en dragen we bij aan een schoner milieu.