Keurmerken

PEFC 

PEFC is het internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Ruim 1.000.000 boseigenaren die zijn aangesloten bij PEFC beheren wereldwijd meer dan 250 miljoen hectare gecertificeerd bos volgens de eisen en criteria van PEFC. Bijna 16.000 bedrijven in de handelsketen hebben een PEFC Chain of Custody certificaat om duurzaam hout en papier te leveren. Zo zijn PEFC gecertificeerde hout(producten) en papier traceerbaar vanaf het bos tot in de vele eindproducten. 

Ons certificaat

 Naar de website                                                                                                                                         

 

FSC ® 

De Forest Stewardship Council ® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek! 

Ons certificaat


Naar de website                                                                                                                                           

 

Belgian Linen

Net na W.O. II werd de Belgische linnenvereniging opgericht.Dankzij de sterke samenwerking tussen de leden, konden Belgische wevers hun linnen wereldwijd promoten. Reeds in die tijd benadrukte men het belang van het ecologische aspect van de vezel en introduceerde men het gebruik van linnen in verschillende sectoren zoals kledij, muurbekleding en decoratie.

Er werd besloten een kwaliteitslabel te ontwerpen onder de naam "Belgian Linen". Tegenwoordig staat dit logo garant voor een kwaliteitsproduct dat vervaardigd is in overeenstemming met de wetten van onze moderne samenleving.

Naar de website

 

Vitaal aan de slag

Siemerink Houtwaren is er van doordrongen dat haar medewerkers het belangrijkste kapitaal is wat de organisatie bezit. Voldoende gekwalificeerd, vitaal en gemotiveerd personeel is noodzakelijk om te kunnen meebewegen in de dynamische wereld van lijsten (spielatten en spieramen).

Siemerink Houtwaren heeft de ambitie om de komende jaren een belangrijke speler in de markt te blijven. Om duurzaam te kunnen blijven presteren, is het van belang om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarom startte Siemerink vanaf februari 2016 met het meerjarenplan: “vitaal aan de slag” en gaat over:

Ons programma

 

Dutch-man

Dutch Man is de representatieve branchevereniging van Nederlandse borstel-, kwasten- en houtwarenproducenten. Dutch Man werd in 2015 opgericht door een fusie van de Vereniging van Nederlandse Borstelfabrikanten en de Vereniging HAS (Houtwarenindustrie). Wij zijn trots op de enorme range aan kwaliteitsproducten die Dutch Man leden maken en die zowel nationaal als internationaal naam hebben gemaakt. Maar we zijn ook trots op de passie en het vakmanschap, de creativiteit en het ondernemerschap van onze leden. Dat verdient een sterke en actieve branchevereniging, die meer biedt dan juridische en personele ondersteuning alleen. Dutch Man ziet het als doel en uitdaging door krachtenbundeling deze mooie Nederlandse branche nationaal en internationaal te promoten.

Naar de website